Leefstijltips voor leven met incontinentie

Leefstijltips voor leven met incontinentie

Heeft u last van incontinentie? Dan bevindt u zich in goed gezelschap – ongeveer 1 op de 3 vrouwen en 1 op de 8 mannen heeft last van urineverlies. Als u leert hoe u met uw incontinentie kunt omgaan, kunt u zich weer concentreren op uw leven zonder dat u zich steeds zorgen hoeft te maken.

Praktische tips

Hier vindt u enkele tips om urineverlies te verminderen.

 

Vermijd voedsel en dranken die de blaas irriteren 

zoals koffie, thee, alcohol, bepaalde zure vruchten, gekruid voedsel, enz.

 

Drink genoeg water 

probeer elke dag ten minste 6 - 8 glazen water te drinken (dat komt neer op 1,5 - 2 liter). Als u te weinig drinkt, wordt de urine veel geconcentreerder en dat irriteert de blaas.


Bekkenbodemoefeningen

Of u nu man of vrouw bent, regelmatige bekkenbodemtraining kan in veel gevallen urineverlies verbeteren of zelfs voorkomen. 

Wist u dat maar liefst 70% van de mensen die aan urine-incontinentie lijden, een positieve verandering in hun urineverlies merken door correct en regelmatig hun bekkenbodemoefeningen te doen?

Wees niet ontmoedigd als u niet direct verbetering merkt, het kost tijd om de gewenste resultaten te behalen. Als u uw training minstens 3 keer per dag correct uitvoert, zou u na 12 weken een verschil moeten kunnen merken. Raadpleeg uw arts voordat u met de oefeningen begint. 

Stop met roken

We weten het, het klinkt makkelijker dan het is. Sigaretten staan bekend om hun vele negatieve gevolgen voor de gezondheid, maar wist u dat ze ook een negatieve invloed kunnen hebben op urineverlies? Een rokershoest is een bekend probleem bij veel rokers.

Door te stoppen, kunt u een rokershoest minimaliseren of elimineren, wat op zijn beurt de druk (stress) op uw blaas vermindert. Stoppen met roken is ook goed voor uw portemonnee!


Behoud een gezond gewicht

Extra gewicht kan druk uitoefenen op de blaas of de urinebuis, waardoor extra urineverlies ontstaat.



Het beste product voor u
Als u last heeft van urineverlies, is het belangrijk dat u een product gebruikt dat speciaal is ontwikkeld tegen incontinentie. Attends biedt een breed assortiment voor alle niveaus van incontinentie. Gebruik onze productzoeker om het beste product voor u te vinden.

U ziet er misschien tegenop om hulp te zoeken, maar het is verstandig om met uw huisarts of een continentieverpleegkundige te praten als u symptomen van incontinentie of ontlastingsincontinentie heeft. Incontinentie is een veel voorkomend probleem. Naar een zorgverlener gaan, kan de eerste stap zijn om het probleem doeltreffend aan te pakken. Praat vandaag nog met een specialist!

Recent Articles