Goede voornemens, die helpen incontinentie te verminderen?

Woman Exercising - New Year's ResolutionsWoman Exercising - New Year's ResolutionsWoman Exercising - New Year's Resolutions

Goede voornemens, die helpen incontinentie te verminderen?

Ze bestaan! Een nieuw jaar, eindeloze mogelijkheden! Veel mensen maken één of meerdere goede voornemens om een persoonlijk doel te bereiken of gedrag te veranderen. Ontdek welke 4 goede voornemens een positieve invloed kunnen hebben op uw gezondheid en eventuele incontinentieproblemen helpen te verminderen. 


New Year's Resolution - Stopping SmokingNew Year's Resolution - Stopping SmokingNew Year's Resolution - Stopping Smoking

1 - Stop met roken

We weten het: het klinkt eenvoudiger dan het is. Sigaretten staan bekend om hun vele negatieve gevolgen voor de gezondheid, maar wist u dat ze ook een negatieve invloed kunnen hebben op urineverlies? Een bekend fenomeen bij rokers is het rokershoestje. Veel hoesten kan extra druk (stress) geven op uw blaas, waardoor u ongewild urine kunt verliezen. Door te stoppen met roken kunt u het hoesten verminderen of zelfs stoppen. 


2 - Trainen van de Bekkenbodem

Meer bewegen is vaak één van de goede voornemens voor het nieuwe jaar. Als u last van incontinentie heeft dan zou het trainen van uw bekkenbodemspieren daar zeker bij moeten horen.

Of u nu man of vrouw bent, regelmatig de bekkenbodem trainen, kan urineverlies in veel gevallen verminderen of zelfs voorkomen. Wist u dat maar liefst 70% van de mensen met urine-incontinentie een verbetering opmerkt in de mate van urineverlies, waneer zij regelmatig de juiste bekkenbodemoefeningen doen?  

Het is belangrijk om te weten dat u niet meteen resultaat zult merken. Word niet moedeloos en geef niet op als het een paar maanden duurt voordat u de positieve effecten van het trainen van uw bekkenbodem merkt.

Voor het beste resultaat is het belangrijk dat de oefeningen op de juiste manier worden uitgevoerd. Als u niet zeker weet hoe u uw bekkenbodem correct en effectief kunt trainen, raadpleeg dan uw huisarts of een bekkenfysiotherapeut. 


3 - Drink voldoende water 

Bepaalde soorten dranken kunnen een negatief effect hebben op ongewenst urineverlies. Diuretische dranken, zoals alcohol en koffie, zijn vochtafdrijvend en vullen snel de blaas. Drink deze dus met mate.

Probeer elke dag voldoende water te drinken - ten minste 6 - 8 glazen (dat komt neer op 1,5 - 2 liter). Als u te weinig water drinkt, wordt de urine veel geconcentreerder en dat kan de blaas irriteren. 

New Year's Resolution - Drinking WaterNew Year's Resolution - Drinking WaterNew Year's Resolution - Drinking Water

4 - Praat erover! 

De impact van urine-incontinentie op iemands leven kan zeer ingrijpend zijn en vaak leiden tot schaamte, angst of zelfs depressie, waardoor zij hun normale activiteiten niet meer kunnen uitoefenen.

Veel mensen schamen zich voor ongewenst urineverlies en durven er vaak niet over praten. Er wordt geschat dat ongeveer 1 op de 4 mensen tijdens hun leven een vorm van incontinentie ervaart, dus een probleem dat zoveel mensen treft, zou genormaliseerd en besproken moeten worden. 

Als u uw arts nog niet heeft bezocht vanwege eventuele incontinentieproblemen, laat dan 2024 het jaar zijn! Uw arts kan helpen de juiste diagnose te stellen en u adviseren over de volgende stappen. 

Het is belangrijk om te onthouden dat urine-incontinentie geen onvermijdelijk onderdeel is van het ouder worden en dat het, net als veel andere aandoeningen, goed te behandelen is.

Praat met uw dierbaren voor extra steun en begrip. Misschien hebben zij, zonder dat u het wist, ook last van incontinentie en is het voor hen ook een opluchting om erover te praten.

Terwijl de onderzoeks- en behandelplannen worden onderzocht, moet u mogelijk overwegen een absorberend product te gebruiken. Klik hier voor meer informatie over ons complete assortiment producten voor urineverlies en incontinentie.

 

GELUKKIG NIEUWJAAR!


Recent Articles