Hoe kunt u omgaan met urineverlies?

6 tips over hoe om te gaan met incontinentie

Miljoenen mensen ondervinden hinder van incontinentie. Toch kunt u incontinentieklachten verminderen door routines in uw dagelijks leven aan te passen. Hieronder een aantal praktische tips.

Gezond eten :

Extra gewicht kan druk uitoefenen op de blaas of de urinebuis, waardoor extra urineverlies ontstaat.

Vochtinname :

Probeer elke dag ten minste 6 - 8 glazen water te drinken (dat komt neer op 1,5 - 2 liter).

Doe bekkenbodemoefeningen :

Wist u dat bekkenbodemoefeningen een belangrijke bijdrage leveren om urineverlies te verbeteren of te voorkomen?

Beperk uw cafeïne-inname 

Cafeïne wordt in verband gebracht met blaasproblemen. Dus als u er minder van binnenkrijgt, kan dat een positief effect hebben op urineverlies.

Stop met roken of ga minder roken :

We weten hoe moeilijk dat is! Maar wist u dat roken een slechte invloed kan hebben op uw incontinentieproblemen en uw algemene gezondheid? Door te stoppen met roken zult u minder hoesten, wat een positief effect kan hebben op urineverlies.

Zoek hulp – u staat er niet alleen voor!

Hoewel u zich misschien schaamt om hulp te zoeken, is het toch een goed idee om met uw huisarts te praten als u symptomen van incontinentie heeft. Urineverlies is een veelvoorkomend probleem. Een bezoek aan uw huisarts of continentieverpleegkundige kan de eerste stap zijn om het probleem doeltreffend aan te pakken.

Als u vragen of zorgen heeft – wij zijn er ook om u te helpen! Neem contact met ons op via ons contactformulier of bel ons op 088 - 220 88 99. Dat kan van maandag tot en met vrijdag van 08.30 - 16.30 uur.

Wilt u een proefpakket bestellen? Klik hier

Recent Articles