Incontinentie tips voor Mantelzorgers

Hoe zorgt u voor iemand met incontinentie?

De rol van mantelzorger kan moeilijk zijn. U heeft wellicht een naast familielid, vriend of vriendin om wie u geeft en die u de best mogelijke hulp wilt bieden. Hieronder vindt u enkele tips om hen te helpen hun incontinentieproblemen te overwinnen.

Maak het bespreekbaar

Veel mensen schamen zich voor hun incontinentie en praten er niet graag over. Probeer er voorzichtig over te praten. Vertel ze dat één op de vier mensen in hun leven met incontinentie te maken krijgt – ze zijn niet alleen! Moedig hen aan hun gevoelens en zorgen te delen, en toon begrip.

Medisch advies inwinnen

Probeer de persoon voor wie u zorgt, aan te moedigen een afspraak bij een zorgverlener te maken om de kwestie te bespreken. Misschien weet uw naaste niet dat ze hulp kunnen krijgen om hun incontinentieproblemen te verminderen of zelfs te verhelpen. Ga mee als ze niet alleen willen gaan, of als ze het moeilijk vinden om hun probleem aan de zorgverlener uit te leggen. Als u er niet bij kunt zijn, help hen dan hun vragen op te schrijven zodat ze niets vergeten.

Monsters en brochures bestellen

Op onze website kunt u gemakkelijk een gratis proefpakket bestellen. Als u niet zeker weet wat u moet bestellen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij zijn er om te helpen en hebben veel ervaring met het bijstaan van zowel mantelzorgers als mensen met incontinentie.

Er zullen nog meer interessante artikelen voor mantelzorgers aan deze pagina worden toegevoegd, dus kom regelmatig langs voor updates!

Recent Articles