Bedplassen en ongelukje op kantoor

Het begon met bedplassen, en daarna had ik een ongelukje toen ik aan het werk was

Simone, 46 jaar

Hoi, ik ben Simone en ik heb 3 kinderen. Ik heb problemen met mijn blaas. Ik moet plotseling nodig naar het toilet en vaak haal ik dat niet op tijd.

De eerste keer dat ik mijn probleem ontdekte, was dankzij een lekkage. Het begon met bedplassen; ik werd ’s morgens wakker en mijn bed was nat. En even later kreeg ik ook overdag problemen. Het begon allemaal heel langzaam. Ik haastte me naar het toilet en ik had een ongelukje op de weg daarnaartoe. Dat gebeurde misschien eens in de zoveel maanden. Vanaf dat moment gebeurde het steeds vaker.

Ik had een ongelukje toen ik aan het werk was en niemand van mijn collega’s wist dat ik dit probleem heb. Het gebeurde toen ik zat. Het product dat ik droeg werkte niet goed, dus er ontstond een vlek op mijn broek en ik zat daar vijf minuten met een gevoel van paniek en verwarring. Uiteraard hadden mensen niet in de gaten dat dit was gebeurd en ik vond dat ik toch iets moest zeggen. Uiteindelijk verzamelde ik al mijn moed en heb ik het eruit gegooid.

Iedereen reageerde geweldig. Heel begripvol en ik heb uitgelegd dat ik een medische aandoening heb. Dat brak het ijs en mensen begonnen te praten over hun eigen problemen en dan besef je ineens dat je niet de enige bent die kampt met lastige zaken waar je liever niet over praat. Dus het liep eigenlijk uit op een heel positieve ervaring, omdat we ineens beseften dat iedereen op kantoor ook gewoon een mens is. Buiten het werk hadden ze veel dingen waarmee ze ook moesten dealen.

Recent Articles