Leefstijl tips voor leven met incontinentie

Leefstijl tips voor leven met incontinentie

Heeft u last van incontinentie? Dan bevindt u zich in goed gezelschap – ongeveer 1 op de 3 vrouwen en 1 op de 8 mannen heeft last van urineverlies. Als u leert hoe u met uw incontinentie kunt omgaan, kunt u zich weer concentreren op uw leven zonder dat u zich steeds zorgen hoeft te maken.

Praktische tips

Hier vindt u enkele tips om urineverlies te verminderen.

  • Bekkenbodemoefeningen – het doen van deze oefeningen versterkt de spieren onder de baarmoeder, de blaas en de darmen. Zowel mannen als vrouwen met urineverlies/darmcontrole kunnen veel baat hebben bij de training van bekkenbodemspieren. De bekkenbodemspiertraining is net doen alsof je moet plassen en het dan inhouden.
  • Vermijd voedsel en dranken die de blaas irriteren – zoals koffie, thee, alcohol, bepaalde zure vruchten, gekruid voedsel, enz.
  • Drink genoeg water – probeer elke dag ten minste 6 - 8 glazen water te drinken (dat komt neer op 1,5 - 2 liter). Als u te weinig drinkt, wordt de urine veel geconcentreerder en dat irriteert de blaas.
  • Behoud een gezond gewicht – extra gewicht kan druk uitoefenen op de blaas of de urinebuis, waardoor extra urineverlies ontstaat.
  • Stop met roken – roken kan een slechte invloed hebben op uw incontinentieproblemen en uw algemene gezondheid. Door te stoppen met roken zult u minder hoesten, wat een positief effect kan hebben op urineverlies.

Het beste product voor u
Als u last heeft van urineverlies, is het belangrijk dat u een product gebruikt dat speciaal is ontwikkeld tegen incontinentie. Attends biedt een breed assortiment voor alle niveaus van incontinentie. Gebruik onze productzoeker om het beste product voor u te vinden.

U ziet er misschien tegenop om hulp te zoeken, maar het is verstandig om met uw huisarts of een continentieverpleegkundige te praten als u symptomen van incontinentie of ontlastingsincontinentie heeft. Incontinentie is een veel voorkomend probleem. Naar een zorgverlener gaan, kan de eerste stap zijn om het probleem doeltreffend aan te pakken. Praat vandaag nog met een specialist!

Gerelateerde artikelen

Alles bekijken

Recente artikelen

Alles bekijken