Duurzaamheid

WIJ VOELEN ONS VERANTWOORDELIJK!

Bij Attends geven we om mensen, onze gemeenschap en onze planeet.

Als belangrijke wereldwijde leverancier van essentiële incontinentieproducten helpt Attends mensen over de hele wereld een gezonder en gelukkiger leven te leiden door absorberende hygiëne betaalbaar, effectief en overal verkrijgbaar te maken.

Tegelijkertijd vinden wij het belangrijk om onze producten op een verantwoorde manier te maken, streven wij naar een efficiënter gebruik van energie en andere hulpbronnen en evalueren wij voortdurend de impact van onze activiteiten. Duurzaam en bewust werken aan het milieu is een vanzelfsprekend onderdeel van onze manier van werken. De effecten en resultaten van vele jaren hard werken hebben de samenleving ten goede veranderd.

 

Wij weten ook dat duurzaamheid wordt bevorderd wanneer mensen hun ideeën en ervaringen delen en samenwerken.  Daarom moeten wij allen samenwerken en ons ervan bewust zijn hoe en waarom het belangrijk is duurzaam te denken en te handelen. Wij willen onze werknemers, leveranciers, klanten, zorgverleners en de gebruikers van onze producten, alsmede hun gezinnen en vrienden erbij betrekken.

Essentiële producten, op verantwoorde wijze gemaakt.

Samen maken onze dagelijkse keuzes een verschil!

Innovatieve Producten & Hoge Kwaliteitsgarantie

De producten van Attends worden voortdurend verder ontwikkeld om de prestaties en de kwaliteit te optimaliseren, terwijl wij werken aan het verminderen van onze impact op het milieu. Levenscyclusanalyses worden in het ontwerpproces uitgevoerd om de milieu-impact van het product in kaart te brengen. Zo hebben wij bijvoorbeeld de koolstofvoetafdruk van onze Cover-Dri producten sinds 2004 met 25% teruggebracht. 

Lees meer over

Lees meer over onze producten, verpakkingen en logistiek.

Lees verder

Lees meer over hoe wij onze koolstofvoetafdruk verkleinen.

Lees verder

Attends producten worden geproduceerd met 100% hernieuwbare elektriciteit.

De Europese productiefaciliteit van Attends is gevestigd in Aneby in de Zweedse provincie Småland. Van hieruit maken we al meer dan 40 jaar incontinentieproducten. Onze fabriek gebruikt 100% hernieuwbare
elektriciteit en is aangesloten op een warmtenet.  De fabriek is ook gecertificeerd volgens ISO 14001, 9001, 13485, IFS HPC en FSC en PEFC Chain-of-Custody.

Lees meer over

Lees meer over een vuilstortvrij afvalbeheer en onze productie.

Lees verder

Nordic Swan Ecolabel & Oeko-tex

Lees verder

De juiste producten voor elke persoon 

Bij Attends erkennen we dat we altijd de unieke behoeften van elk mens moeten begrijpen. Dit biedt voordelen voor alle aspecten van onze duurzaamheidsagenda, waaronder geïndividualiseerde producten die het risico van onnodige of onjuiste voorschriften verminderen, minder impact op het milieu en economisch voordeel.

Uit onze levenscyclusanalyse blijkt dat de milieu-impact met 15% toeneemt bij gebruik van één absorptieniveau hoger dan vereist en met maar liefst 30% bij gebruik van twee absorptieniveaus hoger.

Ons belangrijkste doel is consumenten en zorgverleners te ondersteunen en voor te lichten over hoe zij ons productassortiment kunnen gebruiken en begrijpen én hen algemene kennis op het gebied van incontinentie op te laten doen. Dit betekent dat wij samen goede individuele oplossingen kunnen vinden die onze gebruikers veiligheid en comfort bieden en tegelijkertijd een positief effect op het milieu hebben.

 

Financiële Klimaatbijdrage - Onze productiefaciliteit gebruikt 100% hernieuwbare elektriciteit en is aangesloten op een warmtenet. Dit heeft onze Scope 1- en Scope 2-emissies verminderd met 95%. Wij leveren een financiële bijdrage aan erkende emissiereductieprojecten ter compensatie van onze resterende Scope 1- en Scope 2-emissies, en sommige Scope 3-emissies - zoals stroomopwaartse energie-emissies, woon-werkverkeer van werknemers en zakenreizen.

 

Nordic Swan Ecolabel - Een groot aantal Attends producten heeft de Nordic Swan Ecolabel certificering ontvangen - een wereldwijd toonaangevend milieukeurmerk met een grote bekendheid en geloofwaardigheid, dat al meer dan 30 jaar bestaat. Het Nordic Swan Ecolabel betekent dat onze producten tot de producten met de laagste milieu-impact binnen de relevante productgroep behoren.

FSC en PEFC - Attends is gecertificeerd volgens FSC® (FSC C117935) en PEFC. Alle pluispulp die bij de vervaardiging van Attends producten wordt gebruikt, is afkomstig van leveranciers die gecertificeerd zijn volgens FSC® of PEFC. De pulp voldoet ten minste aan de eisen van FSC-gecontroleerd hout, wat betekent dat de oorsprong van de vezels is gecontroleerd door een onafhankelijke derde partij.

ISO 14001-certificering - biedt de zekerheid dat de milieu-impact van ons bedrijf wordt gemeten gecontroleerd en verbeterd.

Oeko-Tex Standard 100 - Als een product het STANDARD 100-label draagt, is elk bestanddeel van dit product getest op schadelijke stoffen, waardoor gegarandeerd wordt dat het product onschadelijk is voor de menselijke gezondheid. Attends Cover-Dri, Attends Soft 1-7, Attends Lady Night Pad 6 en de meeste Attends Pull-Ons (SE 21-260 RISE IVF) en Attends fixatiebroekjes (6234-7001 DTI Denemarken) zijn al gecertificeerd en wij werken aan de certificering van meer producten in ons assortiment.

Bekijk voor meer informatie ons Milieubeleid en Kwaliteitsbeleid